Kääpiö, jätti, noita

Piirroskuva, jossa on neljä hahmoa. Kaksi leikkii säkkijuoksua ja kaksi ihmiskottikärryjä.

Leikin nimi: Kääpiö, jätti, noita 

Ikäsuositus: alle 7-vuotiaat, yli 7-vuotiaat

Leikkijöiden määrä: 10 tai enemmän   

Leikin kesto: 5 minuuttia tai yli   

Tila: ulkotila (tai avara sisätila, liikuntasali)

  

Tämä leikki on “Kivi, paperi, sakset” -henkinen hippaleikki. Leikin alussa sovitaan eleet ja äänet kolmelle hahmolle: Jättiläiselle, noidalle ja kääpiölle. Lisäksi sovitaan leikkialue, jossa on kolme viivaa: kummassakin päässä ja tasan keskellä yksi viiva. Leikkijät jaetaan kahtia. Ryhmät siirtyvät leikkialueen päähän omien viivojensa (lähtöviivat) taakse. Nämä ovat ryhmien turvat.  

Kumpikin ryhmä päättää ovatko he jättejä, noitia vai kääpiöitä. Kun ohjaaja antaa lähtöluvan, liikkuvat molemmat ryhmät keskiviivalle huutaen kovasti sotahuutoa ”kabish, kabum, kabish, kabum…”.  

Kun leikkijät pääsevät keskiviivalle, kaikki laskevat yhteen ääneen kolmeen. Ohjaaja voi johtaa laskemista. Tämän jälkeen molemmat ryhmät tekevät valitsemalleen hahmolle sovitun eleen. Kääpiö voittaa noidan, noita jättiläisen ja jättiläinen kääpiön. 

Voittajat lähtevät ajamaan takaa hävinnyttä joukkuetta. Hävinneet yrittävät päästä turvaan oman lähtöviivansa taakse jäämättä kiinni. Kiinni saadut siirtyvät voittajien puolelle.  

heidil