Sadetanssi

Piirroskuva, jossa neljä hahmoa ovat tanssimassa.

Leikin nimi: Sadetanssi 

Ikäsuositus: 11 - 12-vuotiaat 

Leikkijöiden määrä: 5 tai enemmän 

Leikin kesto: 5 minuuttia tai yli 

Tila: sisätila 


Tämän leikin avulla joskus alkaa sataa ja joskus sade loppuu. Kaikki istuvat piirissä ja valitsevat johtajan, joka vaihtaa aina liikettä. Johtaja aloittaa hankaamalla kämmeniä yhteen, tämän jälkeen johtajan vasemmalla puolella istuva alkaa myös hangata kämmeniään yhteen ja sitten seuraava ja jne., kunnes kaikki hankaavat käsiään yhteen. Tämän pitäisi kuulostaa tihkusateelta.

 

Kun kaikki hankaavat käsiä yhteen johtaja aloittaa uuden liikkeen eli sormien naputtelun lattiaan. Tämäkin liike etenee samalla tavalla kuin edellinen eli samalla puolella istuva kuin viimeksikin jatkaa liikettä ja liike etenee taas kuin letkassa, kunnes kaikki naputtelevat lattiaa sormen päillä. Tämän pitäisi kuulostaa jo hieman sateelta.

  

Tämän jälkeen johtaja alkaa taputtaa lattiaa ja tämäkin liike etenee letkassa ja taas johtajan vasemmalla puolella oleva jatkaa kuten aiemmin, kunnes kaikki taputtelevat lattiaa. Ääni kuulostaa jo kovalta sateelta.

 

Näiden kaikkien liikkeiden jälkeen johtaja aloittaa viimeisen liikkeen eli alkaa tömistellä lattiaan jaloilla ja taputtaa lattiaan käsillä. Liike etenee samalla tavalla kuin aikaisemminkin, kunnes kaikki tekevät tätä liikettä. Ääni kuulostaa kuin sataisi kaatamalla.

  

Sen jälkeen johtaja alkaa toistaa liikkeitä takaperin, eli alkaa taputella lattiaa. Muut leikkijät jatkavat silti vielä tömistelyä ja taputtelua. Liike etenee taas samalla tavalla kuin ennen eli järjestyksessä. Kun kaikki taputtelevat enää lattiaa, alkaa johtaja naputella sormia lattiaan, ja liike etenee taas samassa järjestyksessä eteenpäin.

  

Kun kaikki naputtelevat lattiaa, johtaja alkaa hankaamaan kämmeniään yhteen ja liike menee taas eteenpäin samalla tavalla. Kun kaikki hankaavat kämmeniään yhteen, johtaja ei enää aloita mitään liikettä vaan lopettaa liikkeiden tekemisen ja taas sama henkilö, joka on aina jatkanut liikkeitä lopettaa myös ja hänestä seuraava ja seuraava. Sade loppuu.

heidil