Salainen kirjeystävä

Piirroskuva, jossa kaksi hahmoa istuvat. Toisella on kädessään paperi, johon on piirretty sydän.

Leikin nimi: Salainen kirjeystävä 

Ikäsuositus: 9 - 12-vuotiaat 

Leikkijöiden määrä: 5 tai enemmän 

Leikin kesto: esimerkiksi leirin pituuden mukainen 

Tarvikkeet: askartelutarvikkeet (kirjelaatikon valmistaminen: rasia pahvilaatikko tms.), paperia (laput ja kirjeet) ja kyniä 

Tila: sisätila 

Ennakkovalmistelut: kirjelaatikon valmistaminen

 

Leikki “Salainen kirjeystävä” sopii mainiosti yön yli -leireille ja se pitää ryhmän kesken jännitystä yllä koko leirin ajan. Kerhossa leikki voi kestää esimerkiksi neljän kerhokerran ajan. Tämä leikki sopii hyvin alakoulun 3.6.-luokalle, kuitenkin ryhmästä riippuen. Ennen kirjeystävän leikkimistä ohjaajan tulisi huolehtia, että ryhmä on sellainen, ettei kirjeitä käytetä kiusaamiseen tai muuhun huonoon käytökseen.

 

Lapset kirjoittavat ensimmäisenä iltana kukin erilliselle lapulle nimensä. Laput kootaan ja sekoitetaan. Kukin nostaa itselleen yhden lapun ja lukee sen näyttämättä muille. Jos lapussa on oma nimi, niin lappu vaihdetaan.


Jokainen kirjoittaa joka päivä nimettömänä kirjeen henkilölle, jonka nimi oli lapussa. Kirje laitetaan laatikkoon ja kirjeet jaetaan joka päivä iltaohjelmassa tai muussa sopivassa tilanteessa. Kirjekaveri salataan viimeiseen iltaan asti, jolloin yksi leikkijöistä lähtee halaamaan tai kättelemään kirjekaveriaan ja tämä omaansa, kunnes kaikille on selvinnyt oma kirjekaveri. 

heidil