Temppuradat

Piirroskuva, jossa on neljä lasta. Ensimmäinen lapsi tekee pukkihyppelyä, keskimmäinen lapsi potkii palloa ja kolmas lapsi kantaa toista lasta reppuselässä.

Leikin nimi: Temppuradat 

Ikäsuositus: sopii kaikille 

Leikkijöiden määrä: 3 tai enemmän 

Leikin kesto: 10 minuuttia tai yli 

Tarvikkeet: Temppurataan voidaan käyttää tuoleja, pöytiä, patjoja, hernepusseja, hyppynarua, palloja yms. Ulkona voidaan hyödyntää maastoa (kivet, kannot, puut, esteet jne.) 

Tila: sisä- tai ulkotila 

Ennakkovalmistelut: Temppuradan valmistelu.


Tehdään yhdessä temppurata. Temppurata kannattaa suunnitella osallistujien kanssa yhdessä, tai niin, että jokainen pari keksii yhden liikkeen tai asian, jota radalla suoritetaan. Tavoitteena on koordinaation, liikeilmaisun kehittyminen ja yhteistyön vahvistuminen. 

 

Temppuradalla voidaan tehdä tasapainoon liittyviä asioita. Voidaan tehdä esimerkiksi kuperkeikkoja, parkourtemppuja, kärrynpyöriä, narulla kävelyä, ylityksiä, alituksia sekä voidaan käyttää erilaisia välineitä.


Temppurata voidaan suorittaa myös pareittain, jolloin voidaan tehdä kottikärryllä kävelyä, pukkihyppelyä, paripyramideja jne.


Temppurata onnistuu ulkona, jolloin voidaan mennä kivien ja kantojen yli ja kävellä maassa olevia puita pitkin tai hypellä esiteiden yli. Sisällä voidaan käyttää tuoleja, pöytiä, hernepusseja yms. tarvikkeita temppuradan rakentamiseen.


Ks. Toimintavinkkejä Nuorisoseurojen temppuratoihin –pdf. 

heidil