Tuhatjalkainen

Piirroskuva, jossa on neljä hahmoa. Kaksi leikkii säkkijuoksua ja kaksi ihmiskottikärryjä.

Leikin nimi: Tuhatjalkainen / Mato

Ikäsuositus: yli 7 -vuotiaat 

Leikkijöiden määrä: 6 tai enemmän  

Leikin kesto: 5 minuuttia tai yli 

Tila: sisä- tai ulkotila   


Ohjaaja jakaa leikkijät joukkueisiin, joissa on korkeintaan kymmenen henkeä. Joukkueet asettuvat lähtöviivalle jonoissa, joissa jokainen pitää edellä olevan vyötäröstä kiinni. Näin muodostetaan tuhatjalkainen tai mato.

  

Ohjaajan antaessa merkin, joukkueet juoksevat maaliin (20-30 metriä) irrottamatta otettaan toisistaan. Se joukkue voittaa, joka ensimmäiseksi ylittää maaliviivan ehyenä. Jos ote irtoaa, joukkue putoaa pelistä. Tai vaihtoehtoisen säännön mukaan joukkue palaa takaisin lähtöviivalle ja aloittaa alusta.

 

Joukkue, joka ensimmäisenä pääsee maaliin jokaisen kädet yhä edellä olevan vyötärössä kiinni, on voittaja. Haastetta leikkiin saa, kun ensimmäinen asettaa kädet lattialle ja muut ottavat edessä olevan leikkijän nilkoista kiinni.


Leikin tarinallistaminen: Muuttolinnut ovat juuri saapuneet Suomeen ja ovat todella nälkäisiä. Madot ovat lintujen herkkua. Madot juoksevat viivan taakse linnuilta suojaan irrottamatta otettaan. Jos mato katkeaa, se joutuu lintujen syömäksi ja joutuu aloittamaan alusta.

heidil