Jengit ja kingi

Piirroskuva, jossa on neljä hahmoa. Kaksi leikkii säkkijuoksua ja kaksi ihmiskottikärryjä.

Leikin nimi: Jengit ja kingi 

Ikäsuositus: yli 7-vuotiaat 

Leikkijöiden määrä: 10 tai enemmän 

Leikin kesto: 10 minuuttia tai yli 

Tarvikkeet: musiikkia ja musiikintoistolaitteet 

Tila: sisätila, esim. liikuntasali 

Ennakkovalmistelut: valitaan erilaisia musiikkilajeja (pop, rock, hiphop, hidasta jne.)

 

Ryhmä jaetaan kahteen tai useampaan jengiin riippuen koko ryhmän koosta. Jengit valitsevat itselleen musiikkityylin. Tai vaihtoehtoisesti ohjaaja on päättänyt nämä musiikkien mukaan etukäteen. Jengit voivat olla esimerkiksi poppareita, hoppareita, rokkareita, hevareita, räppäreitä tai slovareita (hitaat) tyylin mukaisesti.

  

Yksi osallistujista valitaan kingiksi. Kingi menee seisomaan haluamaansa ”kingimäiseen” asentoon keskelle tilaa. Toinen jengi menee toiseen päähän tilassa ja toinen toiseen päähän. Jengit pohtivat millainen voisi olla heidän jenginsä liikkumistapa (esim. miten liikkuvat hevarit?). Ohjaaja soittaa kullekin jengille kuuluvista biiseistä näytteet, jotta jengit tietävät mikä musiikki on heidän musiikkinsa.

  

Kun jengiläiset kuulevat oman musiikkinsa, he lähtevät liikkeelle tilaan. Jengiläisiä voi rohkaista liikkumaan niin lähellä kingiä kuin he uskaltavat. Kun musiikki loppuu, jengin tulee juosta äkkiä omalle puolelleen tilaa ja kingi taas yrittää saada mahdollisimman monta jengiläistä kiinni. Kaikki kiinni jääneet muuttuvat kingeiksi. Leikki loppuu, kun jäljellä on vain yksi jengiläinen. 

heidil