Minä olen

Piirroskuva, jossa kaksi hahmoa istuvat. Toisella on kädessään paperi, johon on piirretty sydän.

Leikin nimi: Minä olen 

Ikäsuositus: alle 7-vuotiaat 

Leikkijöiden määrä: 3 tai enemmän 

Leikin kesto: 10 minuuttia tai yli 

Tila: sisätila

 

Leikin avulla tavoitteena on tutustuttaa lapset erilaisiin ominaisuuksiin ja vahvuuksiin, joita meillä kaikilla on. Tavoitteena on itsetunnon kehittyminen, omien tunteiden ja ajatusten sanoittaminen, omien vahvuuksien huomaaminen ja itsetuntemuksen lisääminen. 

Kaikki seisovat huoneen samalla seinustalla. Ohjaaja sanoo, että ne, jotka ovat omasta mielestään huolellisia, voivat mennä toiselle seinustalle. Edelleen jatketaan: Ne, jotka ovat musikaalisia, voivat siirtyä hyppyaskelilla tilan keskelle. Ne, jotka ovat liikunnallisia, siirtyvät tuohon nurkkaan jne. Käydään läpi siis erilaisia vahvuuksia ja ominaisuuksia. Muutaman vahvuuden jälkeen kerholaiset voivat itse keksiä sekä liikkumistapoja että vahvuuksia. 

Vahvuuksia voi olla esimerkiksi innokas, ahkera, auttavainen, kekseliäs, hyvä mielikuvitus, kilpailuhenkinen, nopea, hidas, huolellinen, kätevä, oppivainen, tunnollinen, peloton, puhelias, hiljainen, mietiskelevä, vahva, taiteellinen, reipas, tarkka, taiteellinen, rento, rohkea, ystävällinen, kaikkien kaveri, tehokas, seikkailunhaluinen, musikaalinen, liikunnallinen, kannustava, luotettava, reilu, varovainen ja leikkimielinen.

heidil