Numero, sana, ele

Kolme piirroshahmoa, jotka ovat erilaisissa jooga-asennoissa.

Leikin nimi: Numero, sana, ele 

Ikäsuositus: yli 7-vuotiaat 

Leikkijöiden määrä: 6 tai enemmän 

Leikin kesto: 5 minuuttia tai yli 

Tila: sisä- tai ulkotila


Leikissä seisotaan ringissä. Leikin alussa sovitaan yhteisesti minkä luvun kohdalla sanotaan numeron sijaan jokin muu sana ja tehdään heti perään jokin ele. Esimerkiksi kuuden leikkijän ringissä joka kolmannen luvun paikalla olisi sana ”Viiksi” ja neljännen numeron paikalla olisi ele, esimerkiksi kädellä vilkutus.


Aloittaja sanoo numeron “yksi”. Seuraava sanoo numeron “kaksi”. Kolmas ringissä sanoo numeron “3” sijaan sanan “viiksi”. Neljäs “vilkuttaa” (ele) numeron sanomisen sijaan. Seuraavana vuorossa oleva jatkaa sanomalla numeron 5. Seuraava sanoo numeron 6. Sitä seuraava sanoo sanan “viiksi”. Seuraava tekee eleen ja seuraava jatkaa taas numeroiden laskemista. Nyt seuraisi numero 9 jne.

  

Aloitettu ele ja vaihtoehtoinen sana pysyvät samoina koko leikin ajan. Leikki jatkuu, kunnes joku sanoo väärän numeron, tekee väärän eleen tai sanoo väärän sanan. Virheestä siirrytään takaisin numeroon yksi.

  

Leikissä liikkeen ja vaihtoehtoisen sanan paikka pitäisi vaihtua leikkijältä toiselle eikä jäädä vain muutamalle, joten leikkijöiden lukumäärä huomioon ottaen sijoittakaa ele ja sana siten, että niiden paikka vaihtuu leikkijältä toiselle.

  

Leikki on haastava ja vaatii hyvää keskittymistä, koska koko ajan pitää pystyä liikkeen ja sanan jälkeen jatkamaan numeroiden laskemista eteenpäin. Katsokaa, kuinka pitkälle pääsette! 


Tämän leikin voi tehdä myös pareittain. Silloin lasketaan vuoron perään ainoastaan numeroita 1-2-3 ja aina kolmosen ja ykkösen kohdalla on jokin ele, ilme tai liike. 

heidil