Sukellus Atlantikseen / Atlantiksen patsaat

piirroskuva, jossa on kolme hahmoa: yksi on kiikkumassa, toinen venyttelee ja kolmas pitelee palloa.

Leikin nimi: Sukellus Atlantikseen / Atlantiksen patsaat 

Ikäsuositus: alle 7-vuotiaat 

Leikkijöiden määrä: 10 tai enemmän 

Leikin kesto: 10 minuuttia tai yli 

Tarvikkeet: tuolit 

Tila: sisätila


Harjoitellaan eläytymiskykyä, jossa on Atlantis: muinainen ja mystinen mereen uponnut kaupunki. Sukelletaan Atlantikseen - Tuolit laitetaan jonoon ja lapset ryömivät tuolien alta. Perillä odottaa Atlantis.

  

Vastaavasti tunneli voidaan tehdä niin, että kerholaiset seisovat kahdessa rivissä vastakkain ja muodostavat portin, josta rivin viimeinen pari juoksee läpi.

 

Atlantiksen patsaat

Mietitään, millaista Atlantiksessa on. Kerholaiset menevät rinkiin ja ottavat patsasta muistuttavan asennon. Yksi kerholaisista on patsaiden hoitaja.

  

Koska Atlantis on veden alla, aallot saattavat saada hajota niiden voimasta, ellei patsaiden hoitaja pidä niitä kunnossa. Hoitaja kiertää patsaspiirin ympäri. Ohjaaja huutaa kuinka iso aalto on tulossa ja patsaat mukautuvat sen mukaisesti. Patsaiden hoitaja koittaa parhaansa mukaan suoristaa patsaita. Patsaan hoitajaa vaihdetaan. Voidaan tehdä myös yhteispatsaita. 


Jaetaan ryhmä kahtia. Jokainen ykkösryhmästä valitsee itselleen parin ja laittaa sen jälkeen silmät kiinni. Kakkosryhmä tekee patsaan, kun ykkösryhmällä on silmät kiinni. Kun patsas on valmis, ryhmä huutaa, saa katsoa ja matkia. Nyt ykkösryhmän tehtävän on tehdä sama patsas kuin kakkosryhmällä niin, että jokainen esittää omaa pariaan patsaassa. 

heidil