Sukkamurhaaja

Piirroskuva, jossa on hahmoja ja keskellä olevista hahmoista muodostuu ihmispallo.

Leikin nimi: Sukkamurhaaja 

Ikäsuositus: 11 - 12-vuotiaat  

Leikkijöiden määrä: 5 tai enemmän 

Leikin kesto: Sovitaan etukäteen esimerkiksi leirin pituuden mukaisesti. 

Tarvikkeet: paperia (laput) ja kyniä 

Tila: sisätila (leikin voimassaoloajan mukaan) 


Sukkamurhaaja sopii mainiosti yön yli -leireille ja se pitää ryhmän kesken jännitystä yllä koko leirin ajan. ”Murhaajaleikit” (esim. silmäniskulla ”murhaaminen”) toimivat loistavasti yläkouluikäisten ryhmissä. Tämä leikki sopii hyvin alakoulun 3.6.-luokalle, kuitenkin ryhmästä riippuen.

 

Peliaika sovitaan etukäteen. Se voi kattaa muutamia kerhokertoja ja ohjaajat voivat sopia lasten kanssa ajat, jolloin leikki ei ole voimassa. Esimerkiksi ruokailun ajaksi leikki keskeytetään.

 

Lapset kirjoittavat kukin erilliselle lapulle nimensä. Jokainen nostaa itselleen yhden nimen. Jos lapussa on oma nimi, niin lappu vaihdetaan. Lapulla oleva nimi on henkilö, joka pitää yrittää nähdä ilman sukkaa (tai muuta sovittua esinettä) sovittuna peliaikana. Jalassa olevaa sukkaa ei lasketa.


Jos leikkijä näkee lapussa olevan henkilön ilman kyseistä asiaa, hän menee tämän luokse ja sanoo: ”Lähetän sinut Tampereelle.” Tällöin leikkijä joutuu pois pelistä ja murhaaja saa murhatun nimilapun ja lähtee metsästämään seuraavaa uhria. Viimeisenä iltana sitkeimmät palkitaan. Leikki voi loppua aiemmin, jos joku onnistuu ”murhaamaan” kaikki muut leikkijät. 

heidil