Tuolit-harjoite

Kolme piirroshahmoa, jotka ovat erilaisissa jooga-asennoissa.

Leikin nimi: Tuolit-harjoite 

Ikäsuositus: yli 7-vuotiaat 

Leikkijöiden määrä: 5 tai enemmän 

Leikin kesto: 20 minuuttia tai yli 

Tarvikkeet: tuolit, piirustustarvikkeet (tarvittaessa) 

Tila: sisä- ja ulkotila

 

Istutaan piirin kehällä kasvot keskustaan päin hetken aika ja katsellaan ympärille. Pääsääntöisesti voidaan olla hiljaa, mutta jos naurattaa tms., niin se ei haittaa.

 

Käännetään tuolit toisinpäin ja toistetaan harjoitus. Tämän jälkeen voidaan jutella, miltä tuntui, kun näki toisen ja miltä tuntui, kun istuttiin selkä keskustaan päin.

 

Siirretään tuolit yhteen riviin ja istutaan siinä. Tämän jälkeen siirretään tuolit parijonoon. Osallistujat voivat itse keksiä, miten tuolit siirretään ja mihin.

  

Välillä voidaan käydä myös toisessa huoneessa, käytävässä, ulkona jne. sellaisissa paikoissa mihin kaikki mahtuvat. Voidaan myös lähteä esim. paikkaan, jossa kulkee muita ihmisiä. Silloin kannattaa keskittyä seuraamaan muiden ihmisten reaktioita.


Kun on istuttu tarpeeksi monta kertaa, voidaan keskustella, mitä tuntemuksia mikäkin istumapaikka herätti. Tuliko jotain mieleen jne. 

 

Lopuksi voidaan kuvata/piirtää/maalata parhaat tai mieleen painuvimmat paikat ja kirjoittaa pieni kuvateksti, mikä siinä asennossa oli mukavaa, mikä kiinnitti huomioita jne. 

heidil