Valohai

Piirroskuva, jossa on hahmoja ja keskellä olevista hahmoista muodostuu ihmispallo.

Leikin nimi: Valohai / Majakka

Ikäsuositus: yli 7-vuotiaat 

Leikkijöiden määrä: 4 tai enemmän 

Leikin kesto: 5 minuuttia tai yli 

Tarvikkeet: taskulamput 

Tila: sisä- tai ulkotila, pimeä

 

Tämä leikki on versio Peili-leikistä, mutta toimintaympäristönä on pimeä tila. 


Yksi leikkijöistä on “Valohai” ja hän on taskulampun kanssa kasvot seinään päin. Muut leikkijät on sijoitettu sopivan matkan (1020 metriä) päähän viivalle. Leikkijöiden tavoitteena on päästä koskettamaan seinää.

  

Seinän vieressä oleva henkilö voi kääntyä haluaminaan hetkinä ja osoittaa taskulampulla porukkaa. Mikäli hän havaitsee jonkun liikkuvan, tulee liikkujan palata lähtöviivalle. Leikki päättyy, kun joku leikkijöistä koskettaa seinää. Jos leikkiä halutaan pelata useampi kierros, tulee seinän koskettajasta uusi “Valohai”.

 

Variaatio 1: Majakka. Yksi leikkijöistä on majakka ja seisoo keskeisellä paikalla valaisten taskulampulla maastoa. Majakka liikuttaa valoa hitaasti maastossa. Muut leikkijät lähtevät tietyn etäisyyden päästä liikkeelle kohti majakkaa, tavoitteenaan päästä koskettamaan majakkaa. Jos joku leikkijöistä osuu majakan valokiilaan ja majakka tunnistaa hänet, täytyy leikkijän palata lähtöpaikkaan. Se, joka ensimmäisenä pääse majakan luo, saa olla seuraava majakka ja leikki alkaa alusta.

 

Variaatio 2: Yksi kerholaisista toimii johtajana, joka välillä sytyttää, välillä sammuttaa lampun. Lampun palaessa kerholaiset liikkuvat tilassa ja välittömästi lampun syttyessä pysähtyvät. Mikäli johtaja onnistuu valaisemaan liikkuvaa leikkijää, tulee tästä uusi leikin johtaja.

heidil